26. juni 2010

Tobias 1 aar

Så kom dagen, hvor vores dejlige lille madglade dreng blev 1 år..    


 1 ÅR !!!

Jeg kan vitterlig ikke fatte at tiden nogen gange går så stærkt.. men det siger man jo altid når der er gået 1 år og man bliver et år ældre.. men man mærker og ser det jo selvfølgelig endnu mere når man har børn som jo vokser med lynets hast og lærer en hulen masse unoder..

Kl.20.34 blev han født en fredag aften, hvor mange sikkert hyggede sig med weekend og solens varme stråler.. Vi var lykkelige over at fået vores lille 2 mirakel og kun få timer efter, kl. 00.15 var vi allerede tjekket ud igen, på vej hjem med en baby en den ene hånd og en shawarma i den anden..! Ja mætte kunne vi ikke blive af den bid tillykketoast der blev serveret.

Vi har haft familien til fødselsdagsfest og det har været en allertiders dag, med masser af sjov og ballade :) Og så mange fine gaver fisen har fået, en rullende tiger nu med navnet Tigerdyr (også kendt som wheelybug) Puttekasse, hammerbræt x 2, Småfolk heldragt, Lydpuslespil, Gavekort til bøger og penge til endnu flere ting..


Yeeeees... send mere kage TAK...!!


En smækker lækker GIGANTISK Mud Cake..


Der blev guffet igennem bær'lagkagen med fornøjelse..


Butterfede lagkage hænder..

Håber i også har haft en allertiders lørdag?!

23. juni 2010

"Brilleabe"



Det er igennem disse briller jeg ser mit syn for tiden.. de har nogen år på bagen og nogen gange kunne jeg godt tænke mig nogen andre, men når man som mig kun bruger dem meget sjældent så ville det jo være frås! Men ihh hvor er der altså bare mange fine briller at vælge imellem og ikke alle klær alle.. Det problem havde jeg bla. da jeg skulle vælge dem her. Jeg ville gerne have haft et par sorte briller med lidt kant, men jeg altså ikke hvad jeg lignede..!
Derfor faldt valget på disse, hvor der var luft under glasset og åbnede lidt mere op. Bellinger som har lavet dette stel, synes jeg faktisk laver nogen rigtig flotte nogen af slagsen. Etuiet var jo bare tøse lækkert i den pink farve, så kan det vist heller ikke blive væk i mængden af sager i tasken ;)

Men nu håber jeg at jeg snarest kan vende tilbage til min kontaktlinser, det håber jeg at jeg kan efter min konsultation med lægen fredag 2. juli - ellers må jeg forsat være en "brilleabe" for en stund.. (egentlig kan jeg godt li' udtrykket en brille kan give, så måske man alligevel skal satse lidt mere på at bruge briller i fremtiden)

Bruger du briller? og hvad gjorde udslaget for at vælge netop den brille fremfor ale de andre?

20. juni 2010

Blomsterprints

Der er også fundet lidt blødt og lækkert.. puha det hober sig op og tror snart jeg skal have lavet noget pakker med lidt blandet..


Et bæk og bølge pudebetræk i skønne lilla faver


Meget smukt og anderledes blomsterprint

der er stille..

her på bloggen!

Jeg har haft travlt også er jeg blevet syg igen! Og det er slemt, for jeg må ikke bruge min kontaktlinser i 14 dage og må "nøjes" med mine ikke opdateret briller. Mine øjne skal smørres ind i salve 4 x om dagen i 1 uge og i anden uge 2 x om dagen. Den her salve er ligesom creme i øjnene.. så ikke helt vildt sjovt.

Nu gider jeg bare snart ikke mere og vil bare have det her overstået!

Men jeg vil da også gerne vise lidt godt jeg har fundet.. denne her smukke gule vase fra Knapstrup.. har ikke set denne før og kan ikke helt finde frem til hvornår den er fra.

Men fin det er den i hvert fald :)





15. juni 2010

Gammeldaws slagter online


For noget tid siden sad manden min og søgte lidt på tranportkørsel og finder så frem til denne side Gris og Ko som kalder sig gammeldaws slagter. Vi måtte begge lige kigge lidt videre på siden, for vi har da aldrig nogensinde hørt om en online slagter der levere lige til døren. Du kan også se deres smiley her :)

Så lyder spørgsmålet bare; Kunne du finde på evt. at bestille kød online, for måske at spare lidt tid på indkøb?!

Vi har ikke bestilt noget derfra endnu og ved heller ikke om vi kommer til det. Jeg har det bedst med at kunne se det jeg køber og vurdere derudfra. Men jeg siger ikke at det er dårligt at gøre det på denne måde, hvis det passer en i en travl hverdag.

Men flere og flere online shops skyder frem og vil hellere end gerne levere dine dagligvare ved hoveddøren, så du næsten kun skal klikke køb og stille varene på plads.. så altså ikke noget stress og jag med indkøbsvognen fuld af 2 unger, som hurtigt har fået stukket en gratis bolle i hånden, for at dæmpe gemytterne i det ellers fyldte varehus..

Så stormer vi igennem og får fyldt vognen med varer som måske stod på indkøbsseddlen, andet er måske kommet med, fordi fristelsen var for stor! Og hvis så børne er i hopla og de har nået at gnaske sig igennem "den gratis bolle" og vi så kommer forbi legetøjsafd. eller andet godt.. ja så ved i nok hvordan det lyder..!

Finallen eller bonussen må så være hvis der så er kø ved kassen og du liiiiige har fået børne væk fra legetøjsafd. som ALTID er plantet lige ved udgangen..DOH

Så vi er faktisk begyndt på at manden min handler stort 1 gang om ugen all by himself.. så kommer der nemlig kun de vare i vognen som var planlagt og det er bedre for pengepungen! Og vores børn er glade og skal ikke slæbes igennem supermarkedet med en bolle i morgen..

(dette er blot et udsnit af hvordan en indkøbstur hos os kunne se ud og andre gange går det uden problemer)

14. juni 2010

Hvilken stresstype er du?





Anspændt, kaos-rytter eller sundheds-sjuft? 
Tag testen og find ud af, hvilken stress-type du er.

Fandt denne test og det var ikke fordi jeg søgte på stress eller noget andet.. men nogen gange bliver man bare draget af et ord, som fører en videre ind i junglen und so weiter!

Nå men jeg kan helt sikkert godt passe nogen (læs; mange) 2 og 3'er ind..prøv testen og se hvordan den passer på dig.. kan ændre noget i din hverdag så den måske IKKE er stresset?!

For at finde din stress-type, skal du vurdere, hvor godt udsagnene nedenfor passer til dig. Læg tallene sammen. Den gruppe, du har flest point i, svarer til din stress-type.

0=passer ikke. 
1=passer nogle gange. 
2=passer ofte. 
3=passer altid. 



Når jeg føler mig stresset, er min typiske reaktion, at…


GRUPPE 1:
... jeg begynder at ryge igen, eller at mit cigaretforbrug stiger.
... jeg med det samme begrænser mine sportslige aktiviteter.
... jeg undlader at opsøge min læge, selv om jeg har fysiske symptomer.
... jeg spiser mere.
... jeg begynder at spise mere usundt.
... jeg tager på i vægt.
... jeg med det samme aflyser kontrolaftaler hos lægen.
... jeg drikker mere alkohol.
... min sundhed ikke har førsteprioritet.
... jeg forsømmer min krops- og tandpleje.


GRUPPE 2:
... mit skrivebord roder hurtigt til.
... jeg nemt bliver forvirret.
... jeg kommer for sent til mine aftaler eller helt aflyser dem i sidste sekund.
... jeg har fornemmelsen af at miste kontrollen.
... jeg har svært ved at skelne imellem væsentlige og uvæsentlige opgaver.
... jeg hele tiden leder efter ting, som er blevet væk.
... mit arbejde bliver mere ufokuseret og ineffektiv.
... jeg flygter ind i overspringshandlinger.
... jeg laver overtræk på kontoen for at trøste mig med forbrug.
... jeg springer rastløst fra den ene aktivitet til den anden.


GRUPPE 3:
... jeg får et stresset udtryk i ansigtet.
... jeg får rygsmerter og/eller hovedpine.
... jeg sover dårligt.
... jeg ikke bliver mere afslappet efter afspændingsøvelser.
... jeg bliver plaget af usikkerhed.
... jeg bliver nervøs ved aktiviteter, som ellers gør mig glad eller afslappet.
... jeg bliver jaloux på andres succes.
... jeg får forhøjet blodtryk.
... jeg lider af eksistensangst og af at være utilstrækkelig.
... jeg reagerer nervøst og anspændt.


Sådan finder du din stress-type: 
Hvordan, du reagerer på stress, varierer meget afhængig af, hvor dybt din stress stikker. Find din stress-type ved at lægge tallene i de tre gruppe sammen. I hvilken gruppe opnåede du den højeste score? Denne gruppe svarer til din stresspersonlighed, hvis du har scoret mere end 20 point. Har du også scoret mere end 20 point i en anden farvekategori, ligner du også denne stress-type en smule.


GRUPPE 3: 
Den anspændte 
er sammenbidt og meget ambitiøs. At slappe af er problematisk for dig. Derfor har du svært ved at nyde fritiden.


GRUPPE 2: 
Den kaotiske 
har mistet overblikket over, hvilke stressfaktorer der påvirker. Derfor styrer disse faktorer dig, i stedet for at du styrer dem.


GRUPPE 1: 
Den usunde
 tror, at kroppen kan klare alt. Især i stressede tider tager du ikke vare på din krop og sundhed.


Under 20 points? Du er travl, men ikke stresset. Tillykke!
Testen lånt her
Billede lånt her 

Do you feel lucky punk?

"YES me feel really lucky"


WAAAAAUWWW altså!!

Så var jeg lige den heldige kartoffel at vinde dette alt for skønne tørklæde hos Charlotte..

Det bliver skønt at kunne pifte jakken op og blive farverig  om halsen :)

Du kender sikkert LilleLindell univers, men hvis du ikke gør..! Så skynd dig forbi hendes skønne blog og shop af samme navn, hvor hun er krea når tiden er til det på barsel..

11. juni 2010

En klippet kjole..






Kiggede lige forbi Julia og så hun havde lavet nogen fine invitationer og kom lige i tanke om vores egne jeg lavede sidste år. Jeg havde set noget lign. på nettet og lavede så på øjemål min egen skabelon og tilføjede så den blå sløjfe og teksten er printet på alm papir og klippet til. Selve kjolen er i lidt tykkere kartonpapir med fin struktur. Så lidt inspiration til dig der måske også skal holde minifest ;)


5. juni 2010

Luft under fusserne...

Tobias 11 måneder

Hvor er det dejligt med bare fødder i det grønne græs, især når det er ens første gang!

Bag ved Frk. Evigglad




Jeg er blevet tagget i en blogleg af The Vintage Hausfrau om hvad ens blognavn mon betyder om der er en særlig sjov historie bag eller ren fantasi? Legen er for øvrigt startet hos Mama Lola

Som mange nok ved hedder jeg jo i den "virkelige verden" Maria.. og har haft mange øgenavne dertil.. Og ikke alle af dem har været lige sjove, når man som mig altid har været en magre stang og med hele bøjletøjlet på! Ja av for den det var ikke sjove tider med det tandlæge sjov!

Nå men af de søde kaldenavne har været Marolle, Rolle, Ria og Thranen.. jaja kært barn har mange navne, nok også derfor vi har valgt at vores børn skulle have et navn som ikke kunne føre til alt for slemme øgenavne.. men vi bliver nok klogere med tiden, for jeg synes børn er så kreative med at finde på sådan nogen.. indtil videre bliver de dog kun kaldt Lejse og Bias og det er da tåleligt.

Nåå men jeg har jo i sin tid gået på Teko, hvor jeg skulle blive det lidt klogere på syning og jo spændene var det skam og jeg nød virkelig det kreative univers vi havde i Skandinavien Kongres  hus.. Men desværre sprang jeg fra efter 1,5 år, da mange af de nyuddannede snakkede om arbejdsløshed og at det hele flyttede til udlandet.. ja så blev sgu' lidt skræmt, sammen med nogen andre kusister og valgte at droppe fra. Ja ærgeligt at jeg ikke fik det færdiggjort, men så har jeg valgt nogen andre veje, som jeg ikke ville være foruden!

Men jeg havde dengang også et "eget design" mærke som jeg dengang kaldte Marolle.. men med tiden syntes jeg at jeg trængte til at forny mig en smule, men stadig med havde lidt med mit navn at gøre. Så hele tiden har den lille Mariehøne haft sin rolle, og den bliver jo også kaldt Evigglad og for lige at spice det lidt op, kom der et Frk. på og derudfra kom navnet Frk. Evigglad.. kan godt li' navnet fordi det gør mig glad ;)

Ja det var så min lille historie om navnet mit.. nu vil jeg gerne høre hvorfor disse blogge hedder som de gør? Er der mon også en historie her eller er det bare hittet frem i den blå luft? Håber i vil lege med ;)


              Rappedikke          -          Æbleblomst          -          Badelma-Badutski     







4. juni 2010

Sovende tanker..


Efter børnehaven er det dejligt med en lur sammen med dukke..

3. juni 2010

SommerSOL

Lidt nye lækkerier er hentet hjem.. glæder mig til at bruge det.


Skønne blå blomster nuancer i frotte


Skønt æblebrunt stof (har været en rund dug)


Nu skal jeg bare lige tænke over hvad jeg kan lave med dette skønne frotte stof.

Jeg er stadig syg, nu med øjenbetændelse.. jaja det vil ingen ende tage! Tror jeg har været beskyttet i min babyboble og nu da arbejdet startede igen, ja så bliver jeg bare så modtagelig over for ALT! Så lige nu går jeg rundt som en mulvarp, da jeg bruger linser og meget sjældent bruger briller, som i øvrigt heller ikke er opdateret i min styrke (så jeg ikke engang kan kører bil) Hmm..

Men rigtig god sommer-torsdag til alle jer derude ;)